Inschrijvingen

Search
Close this search box.

Schoolorganisatie

Schoolorganisatie

Om onze school goed te kunnen organiseren gaan we op een slimme wijze om met de lestijden en punten die we hiervoor van de overheid ontvangen. Daarmee organiseren we de klassen, stellen we vakleerkrachten aan voor lichamelijke opvoeding en godsdienst en zorgen we ervoor dat leerlingen en leerkrachten kunnen rekenen op extra ondersteuning. Zo streven we naar een schoolorganisatie die elke leerling tot leren brengt.
 

Hier vind je alle informatie terug over onze schoolorganisatie.

spelpionnen

Vanuit een BREDE ZORG werken aan MAXIMALE GROEIKANSEN voor ieder kind

Als warme, hartelijke school streven we ernaar dat ieder kind zich thuis voelt.  

We geloven in de ontwikkeling en de groei van elk kind dat op zijn eigen unieke wijze mag leren en ontwikkelen.

Om gepast in te spelen op de verschillen tussen onze leerlingen en om iedereen maximale groeikansen te bieden, vertrekken we op onze school van een zorgbrede aanpak in elke klas.

Lees hier meer over onze visie op zorg 

Als plagen pesten wordt

Als plagen pesten wordt

In de Sint-Johannaschool hechten we veel waarde aan een veilige en respectvolle omgeving voor iedereen. We proberen op alle mogelijke manieren pestgedrag te voorkomen en aan te pakken. We aanvaarden geen enkele vorm van pesten en nemen alle meldingen serieus.

Als u te maken heeft met pesten of getuige bent van zo’n gedrag, kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze zorgcoördinator. 

pest

Zindelijkheid op school

Zindelijkheid op school

Dit is een hele stap in de ontwikkeling van elk kind.

Onderzoek toont aan dat zindelijk worden een natuurlijk rijpingsproces is dat elk kind doormaakt. ‘Elk kind op zijn tempo’ is het uitgangspunt. Maar het is meer dan dat. Het is ook een leerproces voor elk kind. Een peuter krijgt stap voor stap meer controle over zijn lichaam en leert ook begrijpen wat van hem wordt verwacht. 

Lees hier wat we belangrijk vinden bij de start op school. 

Huiswerk

Huiswerk

Over huiswerk is al heel wat gezegd en geschreven…

Ook wij namen tijdens schooljaar 2020 – 2021 ons huiswerkbeleid onder de loep. Door middel van bevragingen bij leerlingen, ouders en leerkrachten verzamelden we informatie rond dit thema.

Naast de resultaten uit deze bevragingen maakten we ook gebruik van enkele artikels, een masterthesis en wetenschappelijk onderzoek om ons op te baseren bij de uitwerking van ons huiswerkbeleid.

Met deze informatie hopen we duidelijkheid te kunnen geven aan leerlingen, ouders en leerkrachten over het huiswerkbeleid in onze school.

Meer info over huiswerk in onze school.

schoolbank
Scroll naar boven